Sunday, January 20

Happy Life ♥

Assalammualaikum and Hello !


I just love my life without you . Baru aku tau yang aku akan lebih happy than being with you . 
I have my parents , brother , bff , friend and a looooooooooooooooot of people around me . Thankful to God I still have them when I'm up and down .

Thanks again to them who make me alive ! Wish me luck for my life and study also career one day :)

Bye !

Happy Birthday Aleeza Binti Mohd Anta ♥


Happy Birthday Jujut !

Before that ! Assalammualaikum and Hello readers ! 20th January 2013 , bersamaan hari Ahad , bersamaan hari ke 21 tahun Jujut bernafas di dunia . HAMBOI !

Actually , this surprise is the best surprise we ever made . Last minute rancang and POOP ! menjadi :p 

Sorry tipu kau , sorry kasi kena kau , and sorry bersubahat dengan dorang . HAHAHA . but its damn fun you know !

Lastly , wish aku utk kau :

" Ehemmm , dear Juju' ( ada dengung ! ) , HAPPY BIRTHDAY ! pesanan aku , jangan lupa mengundi , itu yg penting :p Jgn selalu marah marah , jangan selalu moody . Terus kan happy go lucky kau tu . Improve your study ! INGAT AKU BILA GRADUATE NNT , ITU YANG PENTING!  HAHAHA . hmmmm , sorry for the birthday present :( dalam otak aku time tu aku just fikir pasal tudung apa yg matching dengan baju kau , that's why lar aku pilih baju PINK ! hahaha . TRY it ! Mana tau you look different . Itu jak yang mampu aku beli , kau tau juga aku boros kan ? HAHAHA . emmm emmmm , itu jak kot . Btw , I LOVE YOU ! nampak macam les ka ? HAHAHA . itu jak lar . kbaiii . You know you love me , XOXO , GOSSIP GIRL ! hahahahahahaha XD

BYE !

Saturday, January 12

She's the one ♥


Assalammualaikum and Hello !


 My Mum ! ( Puan Hafizah Binti Abdullah )

Mum , I MISS YOU SO DAMN MUCH ! 

Sejak kebelakangan nie , mum aku jarang call . JARANG ! Usually , dorang , I mean my dad and mum will call me EVERYDAY ! dalam everyday pun mesti 3 atau 4 kali dorang akan call . BUT NOW :( My dad jak yang akan call everyday . Hmm , okay lar kan dari teda . At least , dorg ingat dengan aku juga yang jauh di perantauan :( 

Its not her birthday or special day today , but I miss her . That's why I make this entry for her . 

I can say that she's just an annoying person sometimes . HAHA . BUT ! I love the way she teach me to care for myself . Even macam cara kejam sikit , I mean xboleh too social , xboleh ada boyfriend , xboleh keluar malam , but I know its a good thing for me . I mean she still care even aku dah 20 now . For couple thing , now dia boleh terima yang aku sudah cukup besar utk ada perasaan special to someone . So , free to couple with anyone , BUT , must have an approval from her to go out or what so ever . 

The special thing about my mum is she know all about the pantang larang orang tua . Kdgx2 macam xmasuk akal , tapi I just take it as a new thing for me. 

1. Tak boleh tengok cermin lamax2 . She said that cermin tu akan tarik seri muka . hmmm ?

2. Tak boleh tidur depan pintu . Cepat mati . erk ?

3. Kalau beli kasut , mesti gigit tiga kali and before that say this words " Sebelum kau gigit aku , aku gigit kau dulu " .

4. Tak boleh tindih pinggan lepas makan . Nnt banyak hutang .

5. Tak boleh tongkat dagu . Nanti datang masalah .

6. Kalau mandi , cuci muka dulu baru mandi . 

7. Kalau dalam perjalanan , xboleh sebut makanan , mesti kena cakap " tapun "

Ini jak lar aku ingat , act banyak lagi . Tapi aku xingat . The annoying part of my mum is , she can't even control her anger . CANNOT ! If dia mau bom kau , xkira lar kau di Giant ka , kau depan kawan kau ka , kau di CP ka , kau di wedding orang ka , dia terus BOM ! The worst habit I can't stand . 

Lately , banyak misunderstanding aku dengan mum aku . But , I'll try to overcome , sebab aku xmau jadi anak derhaka . But I just hope that she will regret and realize one day her daughter and her son always there for her . 



MUM , I MISS YOUUUUUUUUUU :D

Bye ! 



Wednesday, January 2

2013 ♥

Assalammualaikum and Hello ! 

Tumblr_mfwfrkg4el1rmi8kso1_500_large

Happy New Year ! 

Its not too late to wish you guys happy new year right ? -.-'

So , beginning of 2013 is quite down . But I'll make sure I can overcome this feeling and make 2013 the best   year than last year . Amin :) 

Its too lame for me to type in English -.-' 

So , everyone ada wish pada setiap tahun kan ? me too ! but last last last year punya wish belum tau lagi kalau tercapai tapi sibuk mau buat wish baru kan ? Typically :) 

I listed down a few of my wish for this year . If 1 or 2 tercapai pun , Alhamdullilah . Its better than nothing kan ? 

1. Berjaya dalam pelajaran dan hidup untuk tahun 2013 ! For sure aku akan aim AKJ for this year and hopefully aku dapat . Pray for me :D

2. Perubahan . Yes ! Aku mau berubah . but balik balik juga aku cakap benda yang sama kan ? so , aku harap 2013 , Allah dapat kuatkan hati aku untuk berubah and kalau wish aku nie tercapai , I'm the happiest girl in the world ! 

3. Forget him . 2013 nie aku mau fully forget him as a crush but stay as a friend . Hopefully aku dapat move on . Terseksa saya macam nie tau ! :(

Aku rasa macam nie jak wish aku untuk 2013 , aku rasa lar . Manatau tiba tiba aku ada wish baru sepanjang 2013 nie . 

But aku harap sangat 2013 nie dapat bagi aku hidup baru . AMIN ! AMIN ! AMIN !

Bye !