Tuesday, November 20

Final Exam is COMING !

Assalammualaikum and Hello !

Final Exam ! Final Exam ! Final Exam ! Three days in a row sudah aku pegang nota . But , still :( But , its okay ! Need to struggle hard bebeh ;D Tips for final exam anyone ? HAHA . Padahal 5 sem sudah aku , still berdebak debak hati saye mau jawab final exam nnt . Tapi aku sempat update blog aku kan ? Hairan -..-"

Act , all polytechnic sudah start final exam on 16/11/2012 , so aku kira lambat update for entry final exam lar nie . Tapi xpa , blog aku juga kan ? Sebelum kita berperang jumpa final , for sure lar kita akan tengok PB kita kan ? PB means Pernilaian Berterusan or Carry Mark . Markah PB yang menentukan semangat kau jatuh atau naik . Bak kata koyok lar :) Alhamdullilah , 4 subject aku all A iaitu Sustainable Tourism , Tourist Behaviour , Principle of Accounting and Principle of Tourism . Not sure lar all A , or A- or A+ , tapi xkesah lar kan , yang penting A . HAHA . 

So , final paper aku ada 3 paper which is Principle of Tourism , Principle of Accounting and Tourist Behaviour . So , aku dah set target untuk 3 subject nie and hopefully target aku mengena . Kalau nda , mmg jatuh lar pointer aku nie sem :(

and yeah ! aku sudah jumpa competitor aku untuk final this sem . Si jujut , bestfriend aku sendiri ! HAHA . Kami sudah make a deal . Sepa menang belanja MAKAN yang kalah and sepa kalah belanja BARANG yang menang . okay jut , aku sudah buat hitam putih nie and kita suda deal tadi petang kan ? so , should we start the game ? HAHA . oh yaa , aku pun uda deal dengan Mamy aku , kalau naik pointer mesti ada habuan and she say YES ! Ayah lagi belum , HAHA . 

Lastly , GOOD LUCK for all polytechnic student in Malaysia , especially my classmate , especially especially my roommate and especially especially especially to MYSELF ! Do the best in your exam ;D

Bye ! 

Monday, November 19

Annoying face from me :)

Assalammualaikum and Hello !

Second entry for today ! Good job fara . HAHA . so , here aku mau tempek tempek tempek gambar gambar annoying aku . HAHA . yes ! I'm annoying :) so what's you're problem ? Aku mmg suka buat muka annoying . So , set the camera and click !



So , yang ini dari kami :)



Bye ! 

Sunday, November 18

Facts About Me ♥

Assalammualaikum and Hello !


Everyone just love their self . Just like me :) and some of them ' kureng ' love their self . Also like me :( but , what I learn today , thankful for what you have . With this imperfection , we have try to improve ourself day by day . That's what I'm doing now . Even I'm not cute or beautiful like others , but I'm normal :) okay , full stop ! 

FACTS ABOUT ME : 

♥ Nama full name aku Norfaraziella Binti Mat Jais . Dulu , aku x berapa suka nama nie . Aku pun xtau napa -..-" maybe sebab ada Ziella and Nor . But , hey ! Itu effort parents aku cari nama kan , napa aku nda bersyukur ne ?! day by day , aku makin suka nama aku even ada org panggil aku Ziella skg . Even it sounds funny , but I used to it :)

♥ Aku lahir di Hospital Besar Tawau , Sabah . yeah , aku orang Tawau ! But aku menetap di KK dari kecik . Jd aku still consider orang Tawau ka ? Yalar . Tempat lahir aku , tumpahnya darah ku ! eh , darah aku ka , darah mamy aku ? -.-'' Tapi dulu aku malu aku orang Tawau , gara gara satu lelaki . But now , aku boleh terima kenyataan yang sebenarnya aku anak jati Tawau . Eseh ! 

♥ Percaya kalau aku ckp aku 19 tahun ? Please percaya :( HAHA . yupp ! aku 19 tahun and lagi 1 
month lebih lebih mau masuk 20 tahun . Yes , aku tau aku muda . Thanks :) Ada pro and contra birthday lambat nie . Advantage dia , kau lambat tua ! Muda umur jak lar , perangai , hmmm -.-' Disadvantage dia ,  lama mau tunggu ! everyone dapat happy happy kena wish birthday di sekolah , di college , aku ? haih :/ 

♥ I'm a Capricon's Girl . My birthday on 23 December 1992 .

♥ Aku ada sorang jak adik lelaki . Mohd Shahrul Nazrine Bin Mat Jais . Even dia nie DAJAL , but aku sayang gila dengan dia . Even kadang kadang macam aku mau hapuskan jak dia di dunia nie sbb perangai dia yg irritating tu , tapi dia jak tempat aku bergila  Kira susah lar mau cari adik yang gila macam tu ;D

♥ Tinggi aku 158cm and berat aku 40 - 45kg . HAHA . Shorter and Skinny ! Aku malas mau puji diri sendiri , tapi cute apa ?! tettt XD 

♥ Aku student Polytechnic Sandakan Sabah and bakal bakal merangkul Diploma in Tourism Management in a few month lagi . Wuhuuuuu XD 

♥ Aku kuat nangis ! Sangat -.-' dengar lagu or tengok movie pun boleh buat aku nangis . Teruk kan ?!

♥ Aku mempunyai seorang Mamy yang Hottaaah ! Mmg kalau orang nampak , confirm ! " Cantiknya mamy kau fara , Hot nya mamy kau fara " hmmm , anak ? 

♥ Aku banyak exbf , tapi aku bukan Player . NO NO ! Mungkin banyak relation yg sekejap sekejap , tular banyak exbf -.-'

♥ Aku anti SEAFOOD ! tapi aku seafood lover :/ mcm mana tu ? Aku xboleh makan seafood sebab jerawat and badan cepat naik allergic . Sabar lar wahai perut :/

♥ Friendly ! Kdgx2 over friendly -.-" Tapi aku suka berkawan , suka make a new friends , suka jumpa orang baru . Suka ! Suka ! Suka !

♥ Aku hot temper . I'm sorry , sepa yang minat dengan aku , lari kan diri anda sebelum di maki :) Aku pemanas ! Cepat marah lagi lagi PMS . Sepa buat hal dgn aku time PMS mmg aku jeling , marah , atau mungkin diam . 

♥ Aku pernah ikut PLKN ! Best wooo XD Aku kompeni Alpha . The best kompeni EVER ! sana lar aku start belajar buang sifat malu , friendly and berani . Kalau kuat semangat tu still kureng . Hehe .

♥ Aku anti SPICY FOOD ! mmg aku akan sakit perut , cirit birit . Tapi now aku pandai makan sudah sikit sikit memandangkan roomate aku yang gila pedas . 

♥ Dulu aku banyak bestfriend . HAHA . sbb aku ndatau pun bestfriend to stand for what . Kalau boleh semua lar aku kasi jadi bestfriend . Tapi sejak dah tua tua nie , aku rasa aku ada dua bestfriend yang paling aku sayang . Aleeza Binti Mohd Anta and Rosemarie Helena Roland Goh . Love you both ! 

♥ Aku cepat terasa . Aku xsuka orang teriak aku , main overlimit , and layan aku macam taik ! If I give the best treat to you , you should give same in return . Bukan aku baik , kau makin irritating . Kalau aku lain lain tu , harap faham :)

♥ Ramai orang cakap aku terlampau baik ? eh , orang cakap okay :) Hmm . aku rasa eya kali . Sbb aku bila sayang kawan or boyfriend , aku akan jaga betul hati dorang . Sebab aku mau dorang selesa dengan aku . Tapi kadang kadang baik aku tu kena pijak . Itu lar susahnya menjadi orang baik hati nie . Eseh :P point aku di sini adalah , aku seorang yang baik hatinya . HAHA 

♥ A bit social in life . But aku mau try control suda now . Bukan try lar , aku rasa aku boleh suda control . Xteruk macam dulu :) Even still ada , but aku try to improve :)

♥ Aku banyak social network . HAHA . Facebook , Twitter , Tumblr , MyfriendsToYou , Tagged , Blogger , Myspace , hmm itu jak aku ingat :) Tapi bukan aku selalu buka pun . Buat jak , trep famous kan . phew -.-'

♥ Aku boros ! SANGAT ! aku suka beli benda yang bukan bukan . at last , aku xpakai pun -.-' 

♥ When it comes to study , aku sangat titikberatkan , even aku bukan pelajar cemerlang , but aku try improve day by day dgn effort yang aku ada . Sbb dalam movie Dream High ada ckp " Dream not something you need in rush " Yes ! Biar lar kita lambat , at least kita usaha sbb kita yakin one day we will achieve our dream .

♥ Persaingan ? I love that ! Aku kuat bersaing . HAHA . Dulu time sekolah aku suka compete in study dengan kawan . Sbb aku rasa if aku bersaing , itu yang kasi naik semangat aku . So , now , I need to find someone that can compete with me in this final exam . Even aku tau aku xpandai , tapi aku mau tengok sejauh mana effort aku . Chaiyok ! XD

♥ Aku anak Ayah :) Aku manja dengan ayah aku . Maybe sebab dulu dulu orang pernah cakap , selalunya anak perempuan rapat dengan ayah , anak lelaki rapat dengan emak . Aku rasa sebab tu aku rapat dengan ayah aku . 

♥ Aku xsuka benda bersepah ! Aku akan make sure yang almari , bilik , and meja belajar aku kemas . Aku pandai serabut and pening tengok benda bersepah . Mcm tinggal di tempat pembuangan sampah . ish , teruk betul contoh aku -.-'

♥ Aku suka hadiah . So , kamu ! kamu ! kamu ! jangan lupa bagi aku hadiah k . Araso ?!

♥ I'm not Fashionable . But I want to be a fashionable ! 

♥ Aku simple . I wear what I want , I speak what I want , I write what I want . That's simple ! Hey , Mr . Simpol ! 

♥ Aku kuat makan tapi xpandai gemuk . Patut ka aku bangga ? hmm . Tapi aku mau gemuk sikit . eh , bukan . BERISI sikit :)

♥ Makanan favorite aku Nasi Goreng Kampung xpedas :) Lauk kegemaran aku , Ayam Masak Kicap and minuman kegemaran aku Cincau Susu . Yummy !

Eh , aku penat sudah mau type . Banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak lagi , tapi nnt kamu tanya aku sendiri lar k . 

Bye !




Sunday, November 4

Terima Kasih :)

Assalammualaikum and Hello ! 

Happy Sunday ! Rindu mau blogging lerr . Masalah broadband lar nie -.-' balikx2 uda mau update pasal title nie , but xdapat jak . But MIRACLE ! Tibax2 line baik hati . Terima kasih :)

Okay , cakap pasal " Terima Kasih " , it is a very simple word . When we need a help , then the person or anything that help you , automatically you will say " Thanks " , " Thank you " and " Terima Kasih " . Also another language lar :) Itu tanda hormat sebab orang tu tolong kita . 

I have a name list that I really want to say thanks . Aku mau say thanks sebab dorang banyak tolong aku lately . So , the persons is ?

Nate & Jujut 

Untuk budak dua ekor nie , thanks sebab jadi roommate aku :) Eh , tapi kamu bukan budak , kamu KAKAK , 20 tahun uda kamu kan ? aku baru 19 ++ . hehe . Thanks sebab jadi kawan yang happening ! Since aku 1 bilik dengan kamu di Poly nie , aku mmg xpandai bosan ! Ada jak gaya kamu bha . Ohyaa , thanks sebab ajar aku account . Subject paling killer aku pernah belajar -.-' . Serious , time kamu ajar aku , lagi masuk ajaran kamu daripada ajaran Miss Mel . HAHA . so , aku berguru dengan kamu jak lar k :) Now , aku pandai suda buat account . I'm proud ! Gumawoooo :P

Kibie 

Kibie , thanks sebab download kan webcam di lappy aku . HAHAHA . gerigau aku mencari webcam , ada jak x kena . sekali kau buat terus dapat . hehe . thanks yaaa :) Now , boleh sudah aku bgayak depan lappy , XIE XIE ! ;D

Koyok 

Yoyooooooook ! Thanks jadi pendengar setia aku . HAHA . Tapi biar lar kan , benda suda lalu . We have to move on ! Chaiyok ;D Btw , thanks sebab buat lagu untuk format account tu , sampai sekarang aku menghafal arr . Best ! Lepas nie kita hafal guna gitar k :) 


Once again , GUMAWOOOOOO !