Tuesday, October 30

Hope , Wait and Patient .

Assalammualaikum and Hello !


Did you ever hoping on someone ? Boyfriend ? Friends ? Family ? Ex-Boyfriend ? I did :) But , it can be hopeless by someone who doesn't deserve you but still you want in their life . Yeah , I'm talking about ex-boyfriend .

Miracle happen today ! Finally , Nate balik dengan ex-bf dia . Sweet kan ? I'm hoping the same thing too . But its useless to getting back with someone who never have an effort for you . But , I'm not going to tell you about him and be sad again . I just impress with Nate . Really IMPRESSIVE ! Dia sabar tunggu ex-bf dia for getting back with her ! What can I say , penantian dia tu berbuah hasil , berbaloi dan berharga ! Now , dia happy to the max and aku tumpang gembira :)

We both feel the same thing . Waiting for someone in past . Bila aku tengok kisah Nate nie , it gave me a lesson . Don't ever rush to getting back with your past one . Aku dgn Nate lain . Aku jenis mau cepat , xpandai sabar & memaksa . But Nate , dia sabar and hoping miracle will happen . So now siapa yang berjaya ? Orang yang sabar kan ? :) If kau paksa someone getting back with you , but dia rasa benda tu terlampau cepat mau give an answer , mmg orang tolak kau jauh jauh . Mcm aku lar . Pujuk + Paksa ! See , dia x balik pun dgn aku and I still care like he's my boyfriend until I get mad when he did something wrong . Finally , what he say ? " I'm sorry . Lagipun , we don't have any relation now " . Sakit hati sendiri kan ? But , apa boleh buat , he did something yang totally over limit till I can't forgive him . So , let the past bygone . 

So , pengajarannya ialah : 
If we still love our past one , try to give a little hope and wait patiently . If he's good enough for you , then he will come back to you . Same thing with Jodoh . If kau ada jodoh dengan dia , dia akan balik dengan kau :) Jangan rush mau together back , jangan paksa and give him/her space to think . Wait patiently :)

Bye !




Saturday, October 27

My Wishlist #3

Assalammualaikum and Hello ! 

So , ini adalah wishlist aku yang terakhir untuk malam nie . MALAM INI :) Here we go !


Hari tu aku ada stalk stalk Emmora punya blogshop and I saw Varsity Jacket ! Yeah ! Itu lar benda yang aku craving baru baru nie . Not baru baru lar , in few months ago lar . Aku hampir beli VJ nie , tapi disebabkan teda stock , x jadi lar aku beli . Aku beli couple punya dulu , nasib x jadi . Amin :) HAHA . 

Dalam blog Mora tu banyak jenis and variety of colour . So , aku pun rambang mata -.-' But , aku belum dapat beli benda nie disebabkan hal hal yang tertentu hari tu :/ so , simpan niat dalam dalam nnt korek balik . I will !


Dulu aku mau beli macam nie , not this colour but ada hoodie macam nie . Tapi bila aku tengok balik dressing orang skg nie , aku lebih prefer no-hoodie . Senang mau matching mana mana dressing . Hari tu aku dengan Jujut jalan p bandar and saw this VJ , damn cute ! Black + Blue . Yang kilii nya kami x tanya harga , too excited kan ! HAHA . For colour , aku mana mana jak , as long as it suit mine . Kalau kulit gelap mau warna cerah , mmg kelaut lar kan -.-' 




Oh , aku teringin mau ada VJ huruf F , but aku belum pernah jumpa :( Kalau jumpa , sangat AWESOME ! Tapi kalau x jumpa pun xpaa , sebab dorang cakap huruf tu boleh buat sendiri . Hmm , I'm looking forward for that . 

Bye !

My Wishlist #2

Assalammualaikum and Hello !

Wishlist aku kedua ? CUBA TEKA :) Aku craving benda nie dari duluuuuuuuuuuuuuu lagi . Dari aku sem 1 until now . I'm easily getting jealous if everyone start wear it :/ But , never mind . I can get by my own ! 

CONVERSE ALL STAR !

Converse ! Converse ! Converse ! Ini lar barang yang paling aku craving gila but sampai skg belum terbeli -.-' Setiap kali mau beli , mesti ada halangan . Hari tu deal mau beli Converse , but ended up beli Nike -.-' #PunBoleh . Opps ! Boleh guna hashtag ka sini ? hehe . Addict with Twitter , biasa lar tu :) So , this time I will make sure I will get this thing ! Satu pun jadi lar and for sure aku mau cari Pink + Black . why ? sebab aku punya suka lar :) Lagi pun kasut aku semua pink + black , so untuk mengharmonikan warna , aku mau juga pink + black .



Aku pilih Converse instead of Nike sebab Converse nie ada soft sikit . Nike ada keras sikit kulit dia . Depends on pattern lar . Kalau jalan pakai Nike x sampai 1 hari , blister kaki . Mungkin aku guna Nike untuk jalan yang sekejap jak lar . Lagi pun aku pernah test lari guna Nike aku tu , berat gila . Susah mau lari . So , aku rasa Converse nie lebih oke kot . Hopefully lar :) 

Tapi aku x prefer pattern nie . Entah , aku pun xtau napa . X nampak smart . Macam too nerdy . HAHA . Lagi pun nie pattern sama jak dengan pattern Nike tu .  

So , aku harap sangat aku dapat beli Converse nie . Like I said , satu pun jadi lar . Biar lar satu than nothing kan ? 

Bye !

My Wishlist #1

Assalammualaikum and Hello !

Why #1 ? Itu bermaksud aku ada beberapa list untuk wishlist aku and ini adalah wishlist yang pertama ! Very demanding -.-' So , let's go to the point :) 

Selama nie aku mmg craving gila mau beli camera . Memandangkan aku nie mendapat bantuan kerajaan ( PTPTPU)  aku pun dengan semangat telah meng-plan untuk beli camera on Dec . 1st choice aku mmg lar DSLR . Everyone pun craving benda yang sama kan ? Yalar , bukan semua -.-' Tapi sebab aku nie kecik , tak pandai guna and mau trip trip photographer , aku tanamkan jak lar niat aku T_T . *lagipun MAHAL*

CASIO JE10

Tadi aku buka blog Yuyu Zulaikha , then aku nampak dia beli camera nie . Cute gilak ! Serta merta niat aku mau beli DSLR on this Dec terkubur begitu sahaja ! " I'm falling in love with you CASIO JE10 ! " Aku bukan promoter yang mau cerita kehebatan camera nie . So , aku cerita simple simple jak lar . hehe . So , camera nie ada 3 colour , which is white , pink and red . Kalau aku , confirm aku pilih PINK ! Favorite tu , tapi white awesome juga . hehe .  


Bila fikir balik niat aku mau guna camera , aku terus tertarik dengan camera nie . Dah lar cute , kecik , comel jak . Lagi pun dia ada bagi bag FOC untuk camera tu . Awesome kan ? and aku ada juga tengok dia punya function and kehebatan camera nie . Double awesome ! So , aku decided untuk beli camera nie on Dec . Another reason why I chose this camera sebab aku ss-ing -.-' Yeah ! aku suka bergambar sendiri . Any problem with that ? O.o Imagine kalau aku guna DSLR untuk take picture aku sendiri , buruk sungguh -.-' Lagi pun reason aku mau beli DSLR sbb trend and atas permintaan Miss Mel sebab kami Tourism student so mesti ada camera and for the best shoot , DSLR lar . Tapi kalau x pandai guna , berat lagi , besar lagi , zero knowledge pasal benda tu macam useless jak beli . Palingx2 bawa p event , melancong , event , melancong . Kalau CASIO JE10 boleh bawa p mana mana jak . Ada free bag , boleh gantung macam handbag atau leher , trip trip DSLR , so cute ! 



TAKE IT or LEAVE IT ? 

Bye !

Friday, October 26

C to the R to the Y !

Assalammualaikum and Hello !

Tik tok tik tok . . .  time passed without waiting for us . Why we have to regret what we have done ? YOLO ! You Only Live Once . But the memories keep haunted us to make us CRY and REGRET ! 

Hello subuh . Pukul 4 and I still not sleepy yet . Penangan nescafe mmg mantap lar ! Lagipun , its HOLIDAY  :) Agak lama tak menjenguk ke blog disebabkan broadband yang lembab dan kini kehabisan quota -.-' Nasib si kibie sangat baik hati meminjamkan saya broadbandnya yang telah sepanjang hari saya pakai :P Btw , let's story abou C to the R to the Y , CRY ! 

Aku mengaku aku kuat nangis . Org Indon bilang 'cengeng' . Org bilang orang yang kuat nangis ne orang yang lemah . Hmm , is it true ? Bagi aku , kalau aku nangis aku akan let it out . Keluarkan semua sampai kau puas hati . But then , jangan nangis pasal benda tu lagi . Even prinsip aku macam tu , aku selalu kalah :/ I keep crying for the same thing . Mungkin disebabkan aku ada tahi lalat di bawah mata kan ? HAHA . Aku akan menangis kalau ada orang marah aku , nasihat aku , tegur aku and mostly LOVE thingy -.-' Bukan aku tak boleh terima teguran , cuma sometimes nada orang yang tegur or marah tu tinggi sangat . Sepa tak takut -.-' 

And about love thing . Ini yang aku lemah . sangat lemah ! I keep crying for the same thing again , again and over again . Even aku suda mindset , tak akan nangis . But , how can I do , feeling's make me down :( But today , aku nangis dengan kuat . Lama suda aku tak rasa nangis macam ne . Its all about HIM ! He make me hurt . Not twice but repeatedly :( Tak payah lar aku cerita apa yang dia buat dengan aku sampai aku tak akan percaya dia sampai bila bila . For you , thanks buat aku nangis . But aku boleh tersenyum bila aku dengan orang lain . What I have to do , pretend that I being happy in front of others . Even its hurt me , pretending much better than you keep regretting what you do . What can I say , I used to be like this . Everyone keep hurting me but I still can alive to show my effort . 

Hopefully, after writing in this blog , aku akan stop nangis untuk dia sampai bila bila . Everyone keep saying the same thing to me , but I'm the one who stubborn and still hoping something in return from him . But , its useless . I got NOTHING ! Maybe , he need someone different than me . That's for sure . I never regret what happen in my past . But I got something from there . It give us lesson to move on and be a better person .I had so much pain in my past , but I've still have gut to stand up and cheer myself . I know I can do it ! From now , open new chapter in my life . 

Bye !

Thursday, October 18

Get back ?

Assalammualaikum and Hello !

Assignment , study , quiz , test , presentation , group discussion and what so ever , ini lar yang membuatkan aku jarang update blog :/ lagi pun aku no idea juga apa mau update . macam skg lar , tapi try jak kasi ada idea :) so , ter-update juga blog aku kan ? 

So , get back ? together back with our exbf :) right choice atau worst choice ? HAHA . orang cakap ludah then jilat balik lar kan ? tapi macam mana kalau Tuhan mmg mau kasi jodoh kau dgn exbf kau balik ? terima jodoh lar kan ? but , mcm mana kalau kita together back with our exbf , tapi still takut maybe akan break up utk kali kedua ? YES ! that's what I'm afraid most -.-' 

But, second chance selalu bagus or nda ? boleh bahagia ka like a first time couple ? mesti awkward kan bila break up in 1 or 2 months then together back . hmm , itu lar aku rasa sekarang . rasa macam not couple like a first time . lagi pun kami nda officially lagi together back , but I really want him back . Tapi ? aku selalu rasa sakit hati , curiga , sedih . but tipu lar kalau cakap nda happy . But aku mau macam dulu ! exactly the old us ! Maybe benda tu take time kan ? hmm . sabar fara , sabar .

Now , everything macam jarang uda share together . Kdgx2 aku rasa macam aku yang berabis mau dia , pandai sakit hati sendiri bhaa . HAHA . but , apa boleh buat . Let time decide everything . For now , kasi biasa dulu situation dia , and pretend to be happy ;D

Eeeeeeeeeee , apa aku merepek ne ?! 

Tuesday, October 2

Life ! Life ! Life !

Assalammualaikum & Hello There !

How's your life ? great ? Me ? Super GREAT ! fuhh ~ lama aku nda rasa seronok macam ne . IDK why -.-' but today seems like everything is perfect ! teda benda pun risau kan aku even banyak assignment and presentation yg perlu get ready . Whatever it is , Alhamdullilah :) 

So , seperti biasa aku akan talk randomly lar kan . What happen today ? No class for whole day . Heaven right ?! Semua lecturer inform last minute yang teda class . Kira oke lar tu . Kelas pun bukan jauh sangat dengan kamsis . Lain lar dulu kalau tinggal luar . Confirm memaki kalau kelas batal last minute -.-'

Hmm , cerita pasal tinggal luar . Aku rindu mau tinggal luar . Tinggal Fajar , Wijaya , and rumah sewa aku yang lain lar . Aku kan kuat berhijrah -.-' what I miss most ? Jalan tengah malam without worries ! HAHA . Nda macam di kamsis ne , bangun bangun p luar , p tandas , p bilik orang -.-' BORING ! kalau di fajar , p kedai , p taman , p rumah orang , p curi mangga , HAHA . ergh ! miss that moment so much ;D cuma ada pro and contra lar kalau tinggal luar . pergaulan bebas ! sangat berleluasaaaaaaaaaaaaaaa . 

Hmm , broadband semakin lidut . Huuuuu . so , aku stop di sini lar kan . Resume Bi mau buat lagi . Bsuk Healthy Day PSS , ada macam macam aktiviti ! confirm best ! malam ne mau tidur awal , agak penat round poly even jalan kaki . hehe . 

Bye !