Tuesday, August 21

Bla Bla Bla . Merungut !

Assalammualaikum and Hello Readers !

yeahh -.-' mmg tiap tiap entry aku letak mukadimah bgtu , dengan harapan ada readers aku :P so , dorg terharu and bangga juga kena greet . kan ? kan ? kan ? :) aku x boleh tidur . why ? why ? WHY ? entah -.-' kali sebab aku tidur ptg . kali sebab aku bosan . kali sebab pajil nda layan aku -.-' grrr . whatever ! raya kan , xpaa , bagi chance :) memandangkan line sangat baik hati hari ne (sebab uda bayar) , aku buat entry merepek yaa kawan kawan . ergh ! terserlah keboringan aku -.-'

Oh , SELAMAT HARI RAYA ! MAAF ZAHIR DAN BATIN :) kalau ada salah aku , terkasar bahasa ka  , tersakitkan hati ka , terminum minuman kamu ka , termakan makanan kamu ka , terampas bf kamu ka , terjeling ka , terngumpat ka , ter ter ter ka , aku minta maaf dari hujung rambut , celahx2 , sampai hujung kaki . sorry k . 0-0 :) raya tahun ne ? sangat tidak best ! aku rasa past year punya raya much better than this year . adaka raya di rumah nenek jak -.-' hope in 2 3 days lagi dpt raya rumah kazen or sepa sepa jak lar . adeh , lemas duduk rumah -.-' ayah pun balik Perak . x dapat ikut sebab cuti x sama . kesiaaaaaaan :/ so , diam diam jak lar sambil menghadap report and assignment . 

Lately , aku cepat marah , stress , sakit hati , cepat terasa , kuat merajuk and etc . selalunya time pms jak aku bgni . tp mcm uda jadi perangai harian pulak -.-' moody terus ! maybe sebab aku stress muka aku yang kini jerawat semakin bermaharajalela !! damn u pimples ! dtg x di jemput , sesuka hati mau stay . puiiik ! yerrr , aku nda tau apa lagi produk or nasihat org yg aku mau ikut . kdgx2 aku rasa give up pasal benda ne jak . jelesss oke tgok muka org yg halus , licin , teda jerawat . adeh , bikin sakit hati ! merungut pun x guna , bukan dapat lari pun jerawat ne -.-' haihh . mengeluh jak lar .

Now , aku mcm teda keyakinan diri . aku rasa keyakinan diri aku 50-50 . aku skg lambat tangkap apa yg lect ajar , lambat pick up lar org blg , kalau aktiviti kumpulan pun aku banyak diam , belajar pun malas , buat assignment lagi lar , quiz pun ala kadar jak . adeh ! napa dgn aku ne ?! apa lar bala yg aku dpt ne ! tambah lagi muka aku bgni , mmg 0% keyakinan aku . oh please , spirit ! come to mama ! aku rasa aku need place yang tenang , aman , yg buat aku boleh berfikir 2000 tahun kehadapan ka , apa jak lar . yg penting aku mau try baiki balik kemalasan , kurang keyakinan , level confident 0% , etc .

Banyaknyaa aku membebel -.-' confirm esok bgun lambat . mamy start keja uda bsuk . alone at home :/ xpaa , boleh bergila , tengok tv sepanjang hari , makan sepuas puasnyaa , berguling guling , errrrgh ! fuhh ~ 

Bye !

Friday, August 17

Balik Kampung & Selamat Hari Raya :)

Assalammualaikum and Hello Readers !

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin. eseseh ! awal lar bha jugaa . In advance lar kan . mnatau nda sempat atau nda terupdate blog on raya pertama :) btw , aku baru jak sampai rumah di Penampang . fuhhh ~ penat gilaaaaa -.-' duduk dalam bus but its fun , lagi lagi ada kwn cerita , mmg nda pandai habis -.-' once aku masuk rumah aku td , I can feel the difference . Kemas , cantik , full perabot , bersih , and mcm mcm lagi lar . Di bilik aku pun ada meja study uda , what a surprises ! after ne boleh uda aku trep trep belajar di meja baru ne :) aku masuk dapur , aku nmpk microwave -.-' sejak bila mamy aku pandai buat kuih -.-' and guess what ? rumah kami ada rabbit . I'm not sure what his/her name , I will ask my adik tmrw . Kira selesa lar now rumah skg , dari teda apa apa , trus mcm rumah org kaya pun ada -.-' 

Btw , aku terharuuuuuuu :/ since aku form 3 , aku x pena uda beli baju raya . serious ! environment raya di Sabah and di Perak lain . Di Sabah x terlampau meriah . That's why aku x beli baju raya . Kalau time raya pun paling paling stay rumah , jalan p kk , jalan beraya 1 2 rumah and itu jak kali . sedih kan ?! Thanks to Ana sbb bagi aku pinjam baju raya dia yg dia belum pakai . Thanks a lot ! Hope raya kali nie , more better than past year . kalau tiap kali raya buat benda yg sama nda best kan . so I will make sure yg aku akan pergi semua rumah kawan aku yg buat rumah terbuka . hewhew ;D tapi , don't forget your report , assignment and task . what a pity life -.-' 

Ok , aku ngantuk .

Bye !

Saturday, August 11

I wanna be Fashionable !

Assalammualaikum and Hello Readers !

I wanna be Fashionable ! damn . i really want ! aku jelessss tengok org yg pandai bgaya , pandai in fashion ,  update about fashion , matching with everything he/she wear and what so ever . I really want badly ! But sometimes , simple dressing pun boleh menunjukkan yg kita fashionable . baju bundle pun boleh oke :) so , there's no Big NO NO to say u are not fashionable , unless u mmg not into fashion -.-'

Aku ada cousin yang very fashionable . I love what she wearing . AWESOME ! even baju tu asal dia dari bundle , but she know how to create a new look . I always asked an advice from her for fashion . She really a good adviser :) act , my mum also a fashionable . serious ! but aku nda tau napa aku nda terikut gaya dia . maybe aku jenis yang simple and not care at all apa yg aku pakai . but now , I think i should think how to be a fashionable :)

Classmate aku , Jiera ! dulu badan dia gemuk , but now she lost 12kg sebab ikut zumba ! yeah , zumba bebeh ! best gila benda tu , bikin addict :) now , dia sangat fashionable . ramai org terkejut tgok perubahan dia . sangat awesome ! aku jelesssss :/ and also Ana . very updated with fashion . dia one of my classmate yg paling mantap dressing . body dia cantik and ngam dengan semua fashion . aku ? even aku kurus , but I'm not fashionable . why ? sbb aku nda pena mau alert with fashion updated now . 

So now , I got my inspired . will work hard for it :) 

Bye !

Unexpected Life :')


Assalammualaikum and Hello Readers !

DONE ! all entries sudah kena delete . Happy + Sad = :') berat hati mau delete all entry . semua kenangan pahit manis yg aku get through semua aku padam . aku yg mau padam semua benda ne . before aku delete , aku baca all entry . serious aku nangis gila gila gila babi . semua entry give damn BIG effect to me . yeah , you know what I mean . But , we're done . Move on is the best way :)

So , hari nie tepat jam 1.10a.m , bersamaan dgn hari sabtu , 11 August 2012 , aku merasmikan blog baru aku . yeay ! so , after this I will make sure that 'guy' punya name , feeling or everything about him TIDAK AKAN termasuk dlm blog nie lagi  . Let's make this blog for me and my beloved boyfriend ever , Mohd Fazil Bin Absidi :)

We all have an unexpected life . We never know what will happen next . Kita merancang , Tuhan yang menentukan . What I have been through , I never regret . YOLO :) even benci , sakit hati , marah , sedih or what so ever in past , I take that experience to motivate me . Past give us a lesson to move on for our future . Aku x benci past aku . Past aku yg ajar aku jadi diri sebenar . Past aku yang tunjukkan kelemahan and kekuatan aku . Thank you Past :) but now , I'm gonna leave you to see my future .

So now , I'm 100% can move on :) Future , I'm ready ! act , aku bersyukur sgt dpt family & friends yg syg aku , care pasal aku and terima baik buruk aku . I'm proud to have him , my boyfriend . He can accept all my past and ready to be the one in my future . Thanks sayang :) I always love you .

This entry agak skema sedikit . IDKW -.-' but , ini yg aku feel skg . Not all story we can share , sometimes just keep it to yourself , that will be fine . so , kira entry nie just mukadimah for my new blog . See yaa :D

Bye !